Om DTA

Tilmelding til arrangementet foregår til: info@danishteaassociation.com

Forbruget af te er støt stigende i Danmark, og interessen for teens mangfoldige verden følger med. For at imødekomme den øgede opmærksomhed på te, på teens natur- og kulturhistorie, dens mange typer og produktionsformer og endelig dens helbredsmæssige og smagsmæssige kvaliteter, er nogle af Danmarks førende tehandlere gået sammen og har startet foreningen Dansk Tesammenslutning/Danish Tea Association (DTA).

DTA’s mål

DTA’s mål er at støtte op om branchens tehandlere og teentusiaster gennem initiativer, der understøtter øget samarbejde og bidrager med information og inspiration omkring te.

DTA ønsker at:

Skabe opmærksomhed og fagligt samarbejde omkring te. Udvide kendskabet til te, teproduktion og tekultur fra hele verden. Støtte en miljømæssig og økonomisk bæredygtig produktion af te. Fremme forståelsen af teens helbredsmæssige egenskaber.

Formål

Kernen i DTA’s mission er at inspirere og informere omverdenen og sine medlemmer omkring te.

Vi ønsker at bistå udvikling af konkret viden om te via mediekampagner, udstillinger, forskning, konferencer, seminarer, messer, events mv.

Vi tror på, at man ved at dele viden, historier, billeder og oplevelser, kan øge interessen for te hos den almindelige dansker, øge salget og fremme fælleskabet i branchen.

Alexis

ALEXIS KAAE

Formand

alexiskaae@simplytea.dk

Ejer af Simply Tea
Alexis Kaae: “Det var tilbage i 2006 at jeg for alvor opdagede teens særlige kvaliteter og begyndte at forske omkring teens kemi og helbredsmæssige egenskaber. I 2008 åbnede jeg Simply Tea og i 2009 startede jeg min egen teimport fra Kina. Sidenhen har jeg rejst hvert år for at source de allerfineste kinesiske teer samt videreuddanne mig indenfor faget. Ud over at være international tedommer, Keynote speaker, uddanner jeg erhvervsfolk, entusiaster og smagsdommer i teens komplekse og vidunderlig verden. Siden 2017 har jeg så privilegeret at blive udnævnt til dansk direktør for World Tea Organization og samme år hædret til ambassadør for Duyun og Anji Bai Cha af Zhejiangs universitet for landbrug, skovbrug, kunst, design og te kultur humaniora 浙江農林大學 藝術設計學院、人文茶文化院”. I 2018 repræsenteret jeg Unnatti i Nepal samt flere international tekonsulent opgaver.

Benedicte

BENEDICTE FUNCK CHRISTENSEN

Næstformand

benedicte_funck@yahoo.dk

Officer
Benedicte Funck Christensen: “Jeg opdagede for alvor te, da jeg under et besøg i Kina i 2000 søgte efter et åndehul i det hektiske kinesiske byliv, og fandt tehuskulturen. Jeg bruger stadig tedrikning som meditativ praksis, og tager ingen steder uden at medbringe mit eget lille lager. Jeg elsker at lære om te ved at skrive artikler om det for DTA.”

Malene

MALENE AARIS

Kasserer

malene.aaris@c.dk

Markedskonsulent og eksportrådgiver
Malene Aaris: “Jeg begyndte at drikke te som lille pige på besøg hos min farmor Hanne i Viborg. Siden har jeg altid drukket te og aldrig rigtig lært at drikke kaffe, medmindre selvfølgelig, at den er tilsat whisky, puddersukker og flødeskum. Med Dansk Tesammenslutning finder jeg et spændende teforum, hvor jeg kan bruge mine professionelle kræfter omkring etablering af strategiske marketingalliancer på en helt ny og anderledes måde.“

Mette

METTE MARIE VISCOR

Suppleant

mettemarie@viscor.dk

Idé-kvinde bag og medstifter af Tante T
Mette Marie Viscor: “Jeg har beskæftiget mig med te siden 2003 og rejsen på teens vej stopper aldrig, der er altid nyt at lære og nye varianter at smage. Det har ikke været en rigtig god dag hvis jeg ikke har fået mindst én kop te og helst mange flere.”

Daniel

TINA HEIN

Suppleant

tina@camellia-te.dk

Stifter af Camillia Te
Jeg har altid haft en passion for te, og drømmen om at blive selvstændig. Jeg har tidligere været ansat hos en af de førende te butikker i København, så jeg har stor faglighed erfaring inden for te.

Daniel

DANIEL BRUN

Medlem

daniel-brun@jubii.dk

Fra en meget ung alder. Jeg fik for alvor interessen da jeg besøgt Simply Tea i Aarhus. Og det var en øjenåbner for mig. Jeg er en Puerh te entusiast og vil gerne dele den med alle her i Danmark og derfor er jeg gået ind i bestyrelsen for at fremhæve te og dens gode egenskaber. Jeg intresser mig for kinesiske japanske kultur.

Jesper

JESPER ØSTERGAARD

Medlem

jesper.oe@gmail.com

Te-entusiast

Henrik

HENRIK ADAM

Medlem

henrik@te-ritualer.dk

Te-entusiast og medstifter af te-ritualer